Stegte ris med æg og grøntsager
Stegte ris er en hurtig og nem ret, som tilmeld er en genial måde at få brugt rester fra bunden af grøntsagsskuffen i køleskabet. Hvis du overholder nogle få regler, så er der ingen regler!

Lad det være sagt med det samme: Det her er en ret, hvor du kan slippe afsted med rigtig meget. Østerssauce og fiskesauce giver dybde og den stegte æg giver struktur til retten, men retten kan også fint laves strengt vegetarisk (med hoisin sauce) eller sågar vegansk (evt. med tofu i stedet). Pointen er, at æg her fungerer som det primære protein i retten, og du behøver faktisk ikke mere.
Den største fejl mange begår, når de laver stegte ris er, at de blander æggemassen med de øvrige ingredienser, før den har sat sig helt. Det bliver en slags røræg med ris, hvor æggen ikke kommer til sin ret. Ved at stege æggemassen hårdt (enten som en overtilberedt røræg) eller et hårdt stegt spejlæg, tilfører du retten struktur og undgår, at det bliver en klistret omgang.
Snit grøntsager i relativt små og ensformede stykker, så de steger jævnt, og brug saucer af ordentlig kvalitet. Stegt ris alene med soja bliver aldrig interessant at spise.
Selvom det hedder stegt ris, så handler det først
En god balance, hvor det ikke bliver for tørt eller for olieret eller klistret.

Ingredienser
- Ris, Jasmin (1 dl (ukogt), cirka 200g (kogt))
- Æg (eller tofu) (1 stk.)
- Grøntsager (1 dl)
- MSG
- Fiskesauce
- Soyasauce
- Salt
- Østerssauce
Kog risene
Hvis du er så heldig (eller klog), Jasminris eller tilsvarende
Udvælg og forbered dine grøntsager
Hvis du ikke har kogt ris, så skal du gøre det nu. Læs mere om, hvordan man koger ris.
Hvidløg, løg, peberfrugt, forårsløg, koriander, broccoli, gulerod, edamamebønner, ærter, majs, bok choy, svampe, sukkerærter, kål.
Steg æggemassen - hårdt!
Æg kan sagtens erstattes af tofu eller helt udelades, men hvis du vælger at bruge æg, så skal du sørge for.
Steg grøntsager og æg
dsdsd
Server gerne med lidt friske grøntsager, fx agurk og tomat.